Detailed Notes on بیماری سلیاک چیه
Detailed Notes on بیماری سلیاک چیه
Blog Article
کودکان کم سنتر حتی ممکن است به کم خونی و کمبود وزن نیز دچار شوند.
بیماری سلیاک یک اختلال گوارشی است که در اثر واکنش غیر طبیعی سیستم ایمنی به گلوتن ایجاد میشود. بیماری سلیاک به نامهای اسپرو، اسپروی غیر حارهای، عدم تحمل گلوتن و آنتروپاتی حساس به گلوتن نیز نامیده میشود. در بیماری سلیاک، پاسخ سیستم ایمنی بدن به گلوتن باعث ایجاد مادهای سمی میشود که پرزهای روده را از بین میبرد. پرزهای روده، برآمدگیهای انگشت مانند داخل روده کوچک هستند.
قرار گرفتن در معرض مکرر به تدریج به روده کوچک آسیب می رساند که می تواند منجر به مشکلاتی در جذب مواد معدنی و مواد مغذی از غذا شود.
تنها راه اساسی که برای درمان این عارضه وجود دارد، رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن است.
این کودکان ممکن است در ابتدا رشد طبیعی داشته باشند، سپس روند رشدی آنها کند و حتی متوقف شود و نهایتا شروع به کاهش وزن کنند.
دوربین کوچک انتهای آندوسکوپ در مشاهده و بررسی رودهها و تشخیص آسیب وارده به پرزهای روده به پزشک کمک میکند. همچنین پزشک میتواند از روده نمونه برداری کند، یعنی نمونهای از بافت روده را برای آزمایش بردارد.
برای تشخیص بیماری سلیاک از آزمایش خون و آندوسکوپی استفاده می شود. گاهی با انجام آزمایش خون دیگر نیاز به بررسی های دیگر نیست.
نشان میدهد: این نوع مدفوع به این معنی است که شما فاقد فیبر هستید و باید راههایی برای اضافه کردن مقداری فیبر به رژیم غذایی خود از طریق غلات یا سبزیجات پیدا کنید.
یک شوخی که معمولا شنیده می شود این است که وقتی شخصی مدت زیادی در حمام می ماند، باید به این معنی باشد که او مدفوع می کند. با این حال، مدفوع سالم باید به راحتی دفع شود و فقط یک دقیقه یا بیشتر طول بکشد تا بیرون بیاید.
برچسب ها: بیماری سیلیاک گلوتن مقالات مشکلات گوارشی انواع بیماری ها مطالب مرتبط
ژیاردیازیس عفونت دستگاه گوارشی است که توسط یک انگل میکروسکوپی به نام ژیاردیا ایجاد می شود.
در بسیاری از غذاها، داروها و محصولاتی که روزانه مصرف میشوند، گلوتن وجود دارد. داروهایی مانند داروهای تجویزی بیماری سلیاک و تشنج و بدون نسخه و ویتامینها و مکملها ممکن است دارای گلوتن باشند.
کلیه حقوق محفوظ و مربوط به سایت الو دکتر است و بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است. میزبانی شده در سرور اختصاصی ایران سرورستاپ
● احتمال بروز علائم گوارشی در کودکان بیشتر از بزرگسالان است. این علائم عبارتند از: